Kunstenaars

Martha Meelker

Meelker was een linoleumsnijder en maakte daarnaast kleurrijke tekeningen. Ze tekende hoofdzakelijk koppotelingen met een wonderbaarlijke hoeveelheid poten. Martha is helaas in februari 2011 overleden.
meer info >

Fabio de Best

Fabio is een kunstenaar van de gedetailleerde weergave. Hij is momenteel werkzaam bij Wijkservice Centrum Centraal in Rijnsburg, maar zijn schilderijen worden nog steeds verkocht en verhuurd.
meer info >

Abdelhanine Friakh

Abdel maakt schilderijen en tekeningen met een figuratieve inslag.

meer info >

Steven Hemradj

Steven maakt veelal figuratief werk in diverse technieken.
meer info >

Jaap den Hollander

Jaap den Hollander is uitgegroeid tot een regionaal bekend kunstenaar. Den Hollander heeft een grote productie en maakt vooral grote linnendoeken in primaire kleuren. Jaap werkt momenteel bij Wijkservice Centrum Centraal in Rijnsburg.
meer info >

André Jungerius

Jungerius is een linoleumsnijder die zich met behulp van tekeningen en foto's tot in de details oriënteert op zijn onderwerp. Andre werkt momenteel bij wijkservice Centrum Centraal in Rijnsburg.
meer info >

Petra Kaak

Met gebruikmaking van een eigen beeldtaal vertaalt Petra Kaak haar ervaringen in tekeningen en schilderijen. Vogels, vissen, bloemen en koppotelingen vormen daarbij het onderwerp.
meer info >

Marijke de Krijger

Marijke werkt vanaf 2005 4 dagen per week in het atelier. Ze is een kunstenares die geïnspireerd is door de Japanse Manga kunst. Zij heeft ook een stripboek uitgebracht.
meer info >

Gertrude Kwestro

Kwestro maakt grafiek, tekeningen en sculpturen. Kenmerkend voor haar oeuvre zijn de op zichzelf staande poppetjes, die zij als een vlinderverzamelaar op haar werkjes aanbrengt.
meer info >

Ulrike Leijendekker

Leijendekker schildert voornamelijk monsters in fraaie kleuren, waarbij de geelvarianten domineren. De kunstenares werkt met uiteenlopende materialen en combineert deze ook. Ze is echter per 2015 gestopt bij Kunst en vliegwerk.
meer info >

Ron Niessen

Niessen werkt al vanaf 1996 bij Atelier Kunst & Vliegwerk, de eerste tijd uitsluitend als striptekenaar. Momenteel tekent en schildert Niessen ook portretten, bomen, vogels en andere dieren.
meer info >

Elianne Rochat

Elianne maakt vaak figuratief werk op doek en papier met diverse materialen. Haar thema’s zijn vaak gerelateerd aan Friesland en de Man/Vrouw.
meer info >

Tineke Scholten

Tineke had als grote inspiratiebron katten en zij tekende die in alle variaties. Tineke is overleden in juni 2011 maar van haar zijn nog wel schilderijen in de kunstuitleen.
meer info >

Mariëlle Smits

Smits weet de eigenheid van haar werk als geen ander te bewaken. Zij werkt volgens een vaste procedure, waarbij de voorstelling eerst in lijn wordt opgezet en vervolgens in kleurige blokken wordt ingevuld.
meer info >

Karin van Tongeren

Karin werkt twee dagen per week in het atelier. Ze is bekend met haar ingekleurde tekeningen van z.g. Koppoters. Ze plaatst deze in rijen op het papier.
meer info >

Gerrie van Baren

meer info volgt
meer info >